Over de Balansdagen


Hoe zien de Balansdagen eruit?

 

Laten we beginnen bij de locatie. Deze editie zal op 16 en 17 november plaatsvinden in Huis Aan Zee Catzand, Catzand-Bad (BE). Het concept wordt altijd aangepast op de behoeftes van de groep. Toch zijn er een aantal pijlers doe de balansdagen zo’n succes maken. En daar houden wij ons dan ook graag aan vast.Een van die pijlers is de zee, de locatie zal dus altijd aan, of in buurt van de kust zijn. Zo ook deze keer. We lopen vanaf de locatie zo naar de kust. De zee oordeelt niet, ze neemt als je zorgen mee, zonder te oordelen of te veroordelen. Een belangrijk uitgangspunt van de dagen. Een strakke tijdlijn kunnen wij niet geven. Dit omdat elke Balansdag anders is. Wij kijken naar de groep, de dynamiek en de energie. Hebben wij het gevoel dat er een ander item op de agenda meer prioriteit heeft op dat moment? Dan gooien wij de planning om en doen wij gezamenlijk wat op dat moment goed voelt.

baltic sea, dune grass, beach-4095045.jpg


De Vier Pijlers

Een aantal onderdelen zullen altijd aan bod komen. Zo werk ik gedurende de dagen met 4 pijlers. Gezondheid, zowel mentaal als fysiek, relatie, carrière en financieel. Gezondheid en het belang hiervan stroomt in alle pijlers en staan naadloos met elkaar in verband. daarom werken we aan alle onderdelen.

De Hopi Wandeling

Een van de geliefde onderdelen tijdens deze dagen is de zogeheten ‘Hopi wandeling’.
De hopi-indianen zijn een indianenstam die in een reservaat leven in het noordoosten van Arizona. Ze staan nog het 
dichtst bij de klassieke indianencultuur. De Hopi Stam is erg spiritueel, veel van hun rituelen worden nog steeds gebruikt.
Tijdens deze wandeling ga je alleen, met een vraag in je hoofd, de natuur in. Je herhaalt de vraag voor jezelf. na een

tijd kom je terug met een antwoord. Eerst zien en dan geloven, hoor ik je al denken. Ik vertel je er graag meer over

tijdens de Balansdagen!

Afscheid nemen

Nog een onderdeel van de Balansdagen is het afscheid nemen van iets. Dit kan een gevoel of een emotie zijn, wat we tijdens 1:1 sessies aan een tastbaar item hangen. Dit item neem je zelf mee. Zo namen jouw voorgangers een paar schoenen mee, omdat ze niet meer in die positie wou staan. Iemand anders nam een fles wijn mee, met zijn eigen redenen om afscheid te nemen.

Voeding

Ook liefde voor jezelf gaat door de maag. We verwelkomen daarom vanaf nu een chef in de veganistische koken.
Marieke gaat tijdens alle toekomstige balansdagen mee om voor iedereen de lekkerste en gezondste maaltijden te 
bereiden. Alles is standaard plantaardig, voor een blije buik en een beter milieu, op aanvraag kan alles ook allergenen
vrij gemaakt worden.

En nog veel meer

We verklappen niet alles, ook omdat zoals eerder aangegeven elke Balansdag anders is. De kern is desalniettemin eender. We komen in contact met onszelf, onze wensen en dromen, nemen afscheid van dat wat ons niet meer dient en nog veel meer. We schrijven, mediteren, bewegen en eten. We lachen, laten misschien zelfs een traan maar doen het vooral gezamenlijk en ieder op zijn eigen tempo. Deze dagen beleef je namelijk voor jezelf, maar steun en gemoedsrust van anderen kunnen daar een hele mooie aanvulling op zijn. Je werkt aan je eigen doelen, met de mogelijkheid deze te delen, maar dat is geen verplichting. Je werkt aan een positieve mindset zonder het realistische uit het zicht te verliezen

100 dagen later

Na 100 dagen komen we bij elkaar om de periode te evalueren. Hoe heb je de balansdagen ervaren, en wat heeft het je doen inzien in de opvolgende periode? We kijken terug op al het moois wat we hebben meegemaakt en geleerd.

Meer weten? Toch nog vragen? Gelijk reserveren? Neem gerust contact op.